Voor als je tussen de 3,5 jaar en de 18 jaar bent.

Je hebt als leerling van de Guus Kieft School veel keuzevrijheid en je kunt veel zelf bepalen. Er is vrijheid om te bewegen, om spelend of spontaan te leren. Er is een aparte ruimte voor werken in een rustige werksfeer. Er worden tegelijkertijd verschillende lessenseries op verschillende niveaus aangeboden waar je aan mee kunt doen op jouw niveau. Ook kan je zelf er aan meewerken dat er een bepaalde lessenserie of activiteit georganiseerd wordt.

Voor als je 10 jaar of ouder bent.

Wat wil je worden? Welk vervolgonderwijs past bij jou? Zorg je wel dat je een goed diploma krijgt? Dat zijn de vragen die mensen om je heen regelmatig stellen.
Wat wil jij echt zelf? Dat is voor veel mensen geen makkelijke vraag. Op de Guus Kieft School kan je je voorbereiden op een overstap naar regulier VO. Maar wat meer voor de hand ligt vanuit de GKS-visie is om ook het VO op de GKS te volgen. Je kunt de overstap naar VO per vakgebied op jouw tijd maken, simpelweg door je in het rooster in te schrijven voor een les of activiteit op VO-niveau. Zo kan je op de GKS steeds blijven leren en werken vanuit jouw eigen interessegebieden en per vak op jouw eigen niveau.

Als je ouders het goed vinden en als jij het wilt, kun je dus tot je 18e op de Guus Kieft School blijven.